God jul, i efterskott...

Ja, nu är julafton över, och alla julklappar är öppnade och i vissa fall även undanpackade. Mor och far har precis åkt upp till stugan och lämnat mig ensam här hemma. Inte ens några husdjur kvar hemma... eller, jo fiskarna är väl kvar. Men de är inte direkt så sällskapliga...

Ja, som sagt julen är över men nyår väntar fortfarande runt hörnet. Få se vad man hittar på då...

I väntan på 2008 kommer här ett trevligt recept:

Hjortronstänger
40-50 st.

1 1/2 dl socker
250g smör, rumsvarmt
2 ägg
6dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
2dl hjortronsylt
GLASYR:
2dl florsocker
1 1/2 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
     Blanda socker och smör, rör i äggen ett i taget och vänd ner mjöl och hjorthornssalt. Arbeta till en deg. Dela degen i fyra bitar. Rulle ut till fyra längder och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna något. GTör en lång skår i mitten och  fyll med hjortronsylt.
     Gräddam i ugnen ca: 15 minuter.
      Rör ihop glasyren och spritsa eller ringla den på den varma längdern längs med hjortronsylten. Låt svalna något. Skär upp längderna på snedden.

Mumsiga värre! Det behöver dock inte vara just hjortronsylt, man skulle kunna ta typ hallon eller något annat. Men själv älskar jag hjortron!


//JBKD


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0