God jul, i efterskott...

Ja, nu är julafton över, och alla julklappar är öppnade och i vissa fall även undanpackade. Mor och far har precis åkt upp till stugan och lämnat mig ensam här hemma. Inte ens några husdjur kvar hemma... eller, jo fiskarna är väl kvar. Men de är inte direkt så sällskapliga...

Ja, som sagt julen är över men nyår väntar fortfarande runt hörnet. Få se vad man hittar på då...

I väntan på 2008 kommer här ett trevligt recept:

Hjortronstänger
40-50 st.

1 1/2 dl socker
250g smör, rumsvarmt
2 ägg
6dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
2dl hjortronsylt
GLASYR:
2dl florsocker
1 1/2 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
     Blanda socker och smör, rör i äggen ett i taget och vänd ner mjöl och hjorthornssalt. Arbeta till en deg. Dela degen i fyra bitar. Rulle ut till fyra längder och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna något. GTör en lång skår i mitten och  fyll med hjortronsylt.
     Gräddam i ugnen ca: 15 minuter.
      Rör ihop glasyren och spritsa eller ringla den på den varma längdern längs med hjortronsylten. Låt svalna något. Skär upp längderna på snedden.

Mumsiga värre! Det behöver dock inte vara just hjortronsylt, man skulle kunna ta typ hallon eller något annat. Men själv älskar jag hjortron!


//JBKD


Snart så är det jul igen...

image4...jultomten myser!


Ja, det hoppas jag verkligen att han gör. Fast kanske han skulle ta och titta lite på hur mycket vi människor handlar när julen närmar sig. Och om han såg det skulle han nog få mardrömmar. Folk bara handlar och handlar,köper saker som ingen egentligen behöver. Vart tog idéen vägen om att man faktiskt ska lägga ner lite tid på att välja ut bra, och användbara julklappar vägen? Den verkar som bortblåst.  Jag kan ju dock tillägga att jag själv är en lika god kålsupare som alla andra i den här frågan, och shoppar mina julklappar i sista stund. Och det slutar med att man ger bort saker som inte känns riktigt rätt. Efter 294352934653 st. affärer tar man bara första bästa sak från hyllan och tänker "äh, vad fan den här duger till morsan", eller "den här bör farsan gilla". 


Nej, tomten här behöver vi lite hjälp. Men i och för sig om tomten ska hjälpa oss alla med våra julklappar kommer han garanterat att gå in i den berömda väggen. Så kanske det är tur för tomtens skull att vi alla köper nödpresenter till slut!

image3

Stackars lilla tomten!


//JBKD


trött, tröttare, tröttast!

ja, vad ska man säga... det är ovant att jobba när man har varit arbetslös så pass länge. Att gå upp klockan 6:03 ska vi inte ens prata om! Men är det inte konstigt att man kan vara halvdöd när man stiger upp, men sedan vara pigg när man kommer till jobber, för att sedan återgå till halvdöd på bussen hem?! Har nästan somnat på vägen hem både idag och igår. Tur att man har så pass mycket diciplin att man kan tvinga sig själv att vara vaken!

//JBKD

Jaha, ja, ja, just det...

Jaså är det jul snart såger du! Det hade jag nästan missat, eller kanske INTE!! Det måste vara svårt att missa med alla tomtar, ljusastakar, stjärnor och annat som finns överallt. I like it! Det måste vara bland det mysigaste som finns att åka runt när det är mörkt ute och titta på alla julpyntade hus... Måste säga att det tyvärr inte är fullt lika högf julstämmning här hemma mot vad det är uppe i stugan. Där uppe var det snö, 10grader kallt och klarblå himmel. Visst, det är kallt och fint här hemma med, men var fasen är snön?!  Är det bara jag eller kommer det mindre snö nu för tiden? När man var liten var det ju nästan alltid snö till jul, men inte numera... JAG VILL HA SNÖ NU! Men man får väl vara glad att man har lite mer julstämmning i år än vad man hade ifjol, det är inte bra att jobba i en butik som julskyltar redan i oktober. För när julen väl kommer är man så less på allt vad jul heter att man drar en filt över huvudet och inte låtsas om skiten. Nej, det är bättre i år med det nya jobbet som vaktmästare.

image3

Men lite snö hade ju inte varit fel... eller hur?


/JBKD

Välkommen till min nya blogg!

Jaha... då har man visst en blogg också!

RSS 2.0